Körföreningen Megafon & Mikrofon

- Vuxenkören och ungdomskören som showar tillsammans -

Våra föreställningar och konserter

 

Att få publikens gensvar är det bästa vi vet. Varje show är 2 timmar och innehåller drygt 20 fyrstämmiga låtar med koreografi som knyts ihop av teater.

----------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Gröndalsrevyn 2023

Årets gröndalsrevy tar med dig på en färgstark resa i cirkusens magiska värld där vi får möta den unga Viktoria som målmedvetet jonglerar med läkarstudier, röda näsor och förutfattade meningar. Vi följer hennes familj från den öfvre delen av staden som på olika sätt utvecklar oväntade relationer till färgstarka karaktärer och våghalsiga figurer på styva linan. Kom och bli uppfylld av clownernas skratt och imponerad av svärdslukare, lindansare, ormtjusare och många fler uttrycksfulla karaktärer som sprider glädje och stämsång i en oförglömlig kombination. Årets revy är Gröndalsrevyns 21:onde i ordningen. Varmt välkomna!

Lördagen den 2 december kl 15 och 19

Söndagen den 3 december kl 13 och 16

Köp biljetter här!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Tidigare produktioner, 2006-2022

Julskandal på flygterminal
I 2022 års julrevy fick vi möta entreprenören Magnus Magnusson som med hela sitt hjärta involverade oss i sina barndomsdrömmar om att driva en egen flygplats. Vi fick ta del av hans högt flygande planer och sökte svaret på frågan om det uppstår kärlek i luften eller på flygplatsen och gav kampen om att förverkliga sina drömmar ett bevingat uttryck. Vi fick möta tullpersonal, flygvärdinnor, passagerare. Showen innehöll låtar så som Coldest Winder, Christmas truce, Shenadoh och låten Fame omskriven till Flyg! Detta var Gröndalsrevyns 20:onde i ordningen.

Stjärnglans ur balans
För vissa är kändisskap, publicitet och ett offentligt liv en stor hägrande dröm, men för andra en mardröm. 2021 års julrevy handlade om jakten på lycka, framgång och karriär. Vi följde föräldrarna som önskade att barnen ska få framgång där de stora pengarna finns och talangen som erbjuds karriär mot sin vilja. Men är framgång nyckeln till lycka? Vad händer när den köpta lyckan möter motgångar? Kan ett oväntat telefonsamtal få familjen att tänka om och istället uppskatta den lycka som inte kan köpas för pengar? Showen innehöll låtar Phantom of the operas magiska Masquerade, Rise like a phoenix, Zero to hero som en hyllning till Anders Tegnell, Waving through a window och så ett gäng ABBA-låtar, bland annat Little things från ABBAs nya album som släpptes tre veckor innan showen.

Inställt
2020 ställdes showen och verksamheten för första gången in på grund av coronapandemin.

Nödljus och prepparkakor
2019 års julrevy
handlade om våra förberedelser om krisen eller kriget kommer, alltså det vi brukar kalla för ”prepping”. Vi fick följa Gröndalsbornas förberedelser på olika humoristiska sätt där oväntade relationer och hemliga skogsmöten var lika självklara som överhängande hot från vår omvärld. Men vilka var de egentliga hoten? I jakten på de rätta ”prepparkakorna” inför en kris kanske det mest relevanta hamnar i skuggan av en bunker? Vilken betydelse har familjen när det krisar? Och vad är egentligen en kris?

Stormakt i otakt - en musikalisk julshow för hela familjen
Jakten efter makten hamnade i skottlinjen i 2018 års julrevy som inspirerades av drottning Kristinas liv. Vår historia utspelade sig i dagens Gröndal där friheten att själv bestämma över sitt eget liv och giftermål sattes på prov när förväntningarna att leverera steg i takt med bolagets framgång. De gamla herrarna Axel och Gustav mötte Gröndals moderna människor och när vägarna korsades fick vi både se och höra hur viljestyrkans kamp utkämpades i såväl tretakt, fyrtakt som otakt. Vi framförde The hymn of Acxiom med teckenspråk, Queens The show must go on, ABBAs Under attack och så Galenskaparnas Pappa, jag vill ha en italienare.

Julstubbar och dynamitgubbar - en sprängfylld musikalisk julshow för hela familjen
I 2017 års julrevy kikade vi in i Nobels fabrik i Vinterviken. Vad hände egentligen i 1800-talets nitroglycerinfabrik i Vinterviken när fabrikör Alfred Nobel begav sig ut i värden för att etablera nya fabriker? Vem var verkmästaren Harry och vad experimenterade han med under sena nätter? Värdefulla dagböcker går spårlöst upp i rök i årets sprängfyllda julshow där vi följer spänningarna mellan dynamit och miljökämpar och funderar på vad som är en lämplig miljö för människor, djur och natur. Showen innehöll nummer som Eric Whitacres Fly me to paradis, David Bowies Life on mars?, Cheap thrills med Sia och så Tarzans Two worlds.

Valvaka och pepparkaka - en musikalisk julshow för hela familjen
I 2016 års julrevy hade effekterna av det amerikanska presidentvalet nått Gröndal. Tomtevärlden tvingades välja ny tomte mitt i årets mest intensiva högtid. Tomten avgick, den föråldrade tomtestadgan ifrågasattes och det traditionsbundna Tomtebo skakades om rejält. Överklassfamiljen tyckte att paketfördelningen skulle ske utifrån inkomst och när folket går till val för att välja nytt styre i tomteparlamentet ställs saken på sin spets. Här fick vi in låtar som Hey ho med Freddy kalas, Alan Walkers sing me to sleep, Lejonkungens Var beredd, Aviccis Hey brother och så Grease-klassikern We go together.

Akut Jul- en sjukt trasslig musikal för hela familjen
I 2015 års julrevy mötte vi olika familjer i jakten efter lycka och den perfekta julen. Fördomar och trassliga relationer sattes på prov när öden korsades på julaktuen där vi mötte vimsiga läkare och sjuksköterskor som tog hand om överraskande pensionärer och patienter med omöjliga åkommor. Det blev Fridfull och stilla? med The real group, finstämda I denna söta juletid, GF Händels Unto us a child is born, hits från Pentatonix som That´s christmas to me och White winter hymnal och så ett riktigt sprakande Alcazar-medley som final.

Hokus Pokus det blev jul - en musikalisk julshow för hela familjen
Julrevyn 2014 utspelade sig i Gröndal där ”den annorlunda häxfamiljen” flyttade in och kämpade för att vara som ”alla andra”. Samtidigt spred sig oron hos Gröndalsborna: ”Vilka är häxorna?” ”Är de farliga?” Okunskapen ledde till fördomar. Vi mötte gröndalsbor, norrlänningar och lokalpolitiker som gav kampen mot fördomar och strävan efter julstämning nya perspektiv. Vi stod upp för budskapet att inkludera sina medmänniskor och inte döma någon utifrån sina fördomar i låtar som Nordmans I lågornas sken, Sanctus (The Armed man - Karl Jenkins), Stig in lucia, Frusen själ från Frost, Price Tag med Jessie J, Beyonces Single ladies och Ris á la malta med The real group.

Dubbelspel & Växelfel

Julefrid & Frihetskamp - en musikalisk Gröndalssaga för rätten att fira jul
Berättelsen i julrevyn 2013 utspelade sig i Gröndal där gröndalsborna hamnade i trubbel med anledning av kommunpolitikern Barkbloms maktgalna planer. Gröndalsborna tvingades att fundera över hur det skulle vara om Gröndal var en egen självständig stat, med egen valuta, egen flagga, egen gröndalsdialekt och egen Gröndalsarmé. Det blev en julresa med sång, dans och teater som garanterade julstämning hos var och en. Vi utlovade givetvis både julefrid och frihetskamp och framförde låtar som They don´t care about us, musikalhiten Do you hear the people sing?, Queens Bohemian Rhapsody och Demi Lovatos Lightweight.

Dubbelspel och Växelfel - en musikalisk julsaga för hela familjen hette föreställningen vi spelade i december 2012. Julshowen slog publikrekord och fick stående ovationer. Berättelsen utspelade sig på Lönsboda station där publiken fick möta Jack, en man vars liv inte alltid går på räls, en överentusiastisk stins som lätt spårade ur, kärlekstörstande dejtingkillar, dagens tonåringar, en stylad tomte och det gamla lyckliga paret som inte lämnade någon oberörd. Mikrofon sjöng ett trestämmigt a capella arr på Rudolf, showade loss i Tomtarnas tomte, Let it snow och Megafon bjöd upp till dans i The boy can dance, Stick iväg Jack och bjöd på Chesslåten Vem ser ett barn? Tillsammans sjöng vi One way ticket, When you smiling och Galenskaparnas paradnummer Familjen Falke firar jul. Vi släppte andra numret av showkuriren.

I maj 2012 slog vi upp portarna till Lustigkulla Wärdshus. Campare, nunnor, en superhjälte och stadens stora stjärna Lady Dolly checkade in och kalaset var i full gång. Tallroth och Grankvist hade tråkiga planer och ville sätta käppar i hjulet för den spirande verksamheten. Snart skulle gästerna bli varse om att livet på Lustigkulla inte var så skönt som den grönaste dal. Mikrofon sjöng bl a Holding out for a hero, Beat it och Call your girlfriend och Megafon sjöng bl a Hello dolly, I will follow him och 2nd best to none. Vi släppte även första numret av showkuriren.

I december 2011 bjöd vi på en gnistrande julshow - Julstök & Julefrid - där vi besökte tomten och hans familj och julstökade i väntan på julen och den efterlängtade julefriden. Nissarna gjorde uppror och tomten blev ilsken. En härlig otraditionell och knasig julshow för hela familjen. Mikrofon sjöng bl a Wild dances och I want it that way och Megafon sjöng bl a Killen i krubban och Mera glögg. Tillsammans sjöng vi Rövarsången och Julen är här. Vårt lotteri samlade ihop 3 740 kr som vi skänkte till Rädda Barnen.
 

I maj 2011 spelade vi revyföreställningen Show must go on som handlade om jakten på berömmelse, framgång och la dolce vita - det ljuva livet. Mikrofon sjöng bl a När vindarna viskar mitt namn och Show must go on och Megafon bjöd på So long och Fly me to the moon. Tillsammans sjöng vi När vi gräver guld i USA och Don't stop me now. 

I december 2010 spred vi julstämning i St Sigfrids kyrka genom vår Julkonsert. Mikrofon sjöng bl a Ah bleak and chill the wintry wind, Det brinner en stjärna och Lucia och Megafon bjöd på Gammal julvisa: Guds son är född och White Christmas.

I november 2010 spelade Mikrofon sin egen föreställning É dé det här du kallar kärlek?! som gick i kärlekens tecken. Det blev en sprakande kärleksföreställning med hits bla från Queen, Michael Jackson, ABBA, Spice Girls, ett par musikallåtar och segerlåten i Eurovision Song Constest 2010. 

I juni 2010 hade vi Sommarkonsert i St Sigfrids kyrka. Megafon sjöng bl a ett vackert arr av Vem kan segla och Breda leenden och Mikrofon bjöd på afrikanska rytmer i ett dansant Afrikamedley kompade av rytmen från djembe. Tillsammans gjorde vi bland annat Underbart och Fairytale kompade av fiol, piano och gitarr.

I april 2010 hette föreställningen Åter till framtiden och gick i magins tecken. Vi rörde oss i det övernaturliga och en magisk spegel förflyttades oss genom tid och rum. Megafon bjöd bl a på California in my mind och Street singin och Mikrofon sjöng Michael Jacksons I want you back, Fame och den finstämda Var inte rädd för mörkret. Tillsammans gjorde körerna bland annat Fångad i en dröm, Don´t stop me now, O Fortuna och Fairytale tillsammans med fiol.

I december 2009 hade Megafon & Mikrofon Julkonsert i S:t Sigfrids kyrka. Körerna sjöng in julen med klassiska julsånger och Mikrofon bjöd på luciatåg. Vi sjöng bl a Välkommen du ljusklaraste tid, Fridfullt och stilla och Jasså jul.

I november 2009 var det dags för Mikrofons 10-års jubileum. Mikrofon firade 10 år och bjöd på en greatest-hits-föreställning som knöt ihop 10 år av musik, dans och spex. Bl a bjöd vi på Alla talar med varandra, Halleluja, Gospelmedley och Thank you for the music. Till föreställningen spelade kören in en skiva med de bästa låtarna under dessa 10 år. Skivar kostar 120 kr och kan köpas genom någon i kören. Kontakta Maria för mer information. 

I april 2009 medverkade körerna i ABF-konserten. Körerna bjöd bl a på Kom, Money money money och As long as you love me.

I april 2009 hette föreställningen På djupt vatten och var en sjövild sjöresa på de stora världshaven på jakt efter skatt och nycklar. Skatten var till skattletarnas besvikelse varken pengar eller diamanter, men väl ett sprakande melodifestivalmedley. Megafon sjöng bl a Slowboat to China, Knowing me knowing you och Mikrofon bjöd bl a på Money money money, Blue suede shoes och I´m yours. Tillsammans sjöng vi bl a Wolves of the sea.

I december 2008 gjorde vi en Julkonsert i klassisk tappning i St Sigfrids kyrka med julens härliga jullåtar. Det blev såväl show med tomteluvor som finstämt luciatåg. Megafon sjöng bl a God rest you merry gentlemen och Mikrofon sjöng bl a All I want for Christmas. Tillsammans sjöng vi Julen är här, Välkommen du ljusklaraste tid och ett sprakande Julmedley.

I juni 2008 var det dags för Sommarkonsert igen. Denna gång stod Adiemus, Så skimrande var aldrig havet, Sång till sommaren och Himlen är oskyldigt blå på repertoaren.

I april 2008 spelade vi föreställningen OSA - Om svar anhålles och satte dåtidens och framtidens kommunikationsmedel i strålkastarljuset. Telefoner, internet, röksignaler och en makalös manick spelade huvudrollen. Megafon sjöng bl a  Telephone talking, Fait accompli, Bonde söker fru och Mikrofon sjöng bl a Bob Chilcotts vackra Can you hear me och Bop to the top från High school musical. Tillsammans sjöng vi bl a Grease lightning, Alla talar med varandra och Can´t smile
without you. 
ideal.jpg

I november 2007 gjorde vi föreställningen Ideal där vi tilläts driva med ett antal aktuella dokusåpor som ex Idol, Top model och Bonde söker fru. Megafon sjöng bl a  Easy to be hard från Hair, If my friends could see my now och Nu börjar livet från Sweet Charity och Mikrofon sjöng bl a Värsta schlagern, Jag är en stjärna, och Summernights. Tillsammans sjöng vi bl a Diana Ross´stora hit It´s my turn och Diggiloo Diggiley. 

I juni 2007 spred vi sommarkänslor i St Sigfrids kyrka genom vår Sommarkonsert. Vi sjöng bl a Som en vind, Härliga sommardag, och jungfrun går i ringen, Visa vid midsommartid och Att angöra en brygga.

I april 2007 hette föreställningen Resfeber och handlade om en skolklass som gjorde uppror och drog iväg med ett tåg för att få se spänning och äventyr. Tåget hann både spåra ur och besöka många platser och tidsepoker innan det återvände hem igen. Megafon sjöng bl a The sound of music, Short people och gjorde scener ut musikalen Kristina från Duvemåla. Mikrofon sjöng bl a Titta titta, Do Re Mi och ett sprakande Disneymedley. Ledmotivet i föreställningen var låten One way ticket.

I oktober 2006 hette föreställningen Skenbart och handlade om livet kring en dansbana, med dess flirter, rivaliteter och möten. Megafon sjön bl a Skenbart och Mördartango och Mikrofon sjöng bl a Everytime we touch och Livet är en kamp ur musikalen Annie. Tillsammans sjöng vi bl a Sing for me och Aldrig ska jag sluta älska dig.

 

________________________________________________________
Sidan uppdaterades den 2023-11-01

 

 


Design By Pixelunion